ERCİYES'İN DORUKLARINDA NEFES KESEN TATBİKAT

ERCİYES

Erciyes Master Projesinin hayata geçmesi ile dünyanın gözde kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes KAYAK Merkezinde yaşanabilecek olası olumsuzluklara hazır olmaka maksadı ile bir tatbikat tertiplendi… Erciyes A.Ş. Arama Kurtama Ekibi ile AKU

Bir süre önce Jandarma ile ortak tatbikat yaparak bilgilerini paylaşan Kayseri Erciyes A.Ş. arama kurtarma ekibi bu kez AKUT ile ortak tatbikat yaptı. Senaryo gereği teknik bir arıza nedeniyle mekanik tesisler durdu ve bazı insanlar teleferikte mahsur kaldı. Bu kişilere, en kısa sürede Erciyes A.Ş. ve AKUT ekipleri tarafından kurtarılacakları belirtilerek yerlerinde kalmaları uyarısı yapılırken kurtarma ekipleri olay yerine intikal ettirildi. Bölgeye gelen ekipler kurtarma çalışmalarını başlatarak 20 metre yükseklikte mahsur kalan kişileri güvenli şekilde yere indirmeyi başardı. Mahsur kalan yolcular yere indirildikten sonra sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçirildi.
Tatbikatla ilgili açıklamalar yapan Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes A.Ş.`nin 15 kişilik arama kurtarma ekibi ile hizmet verdiğini belirtti. Böyle bir tatbikatın Türkiye`de pek yapılmadığını kaydeden Cıngı, Erciyes A.Ş olarak bunu yapacak teknik ekip ve ekipmana  sahip olduklarını dile getirerek, "Bilgi ve tecrübemizi şehrimiz ve ülkemizdeki arama-kurtarma ekipleri ile paylaşıyoruz. Daha önce jandarma ile benzer bir çalışma yapmıştık. Şimdi de AKUT ile bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz" dedi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”